На 4-6 порций
1 стакан красной чечевицы, 5 стаканов воды,2 чайные ложки масла, 1 ч.ложка семян кумина, 1ч. ложка семян чёрной горчицы, 2 больших нарезанных зубца чеснока, 5 листьев карри, пол ч.л. молотой куркумы, 1 ч. ложка гарам масалы, пол чайной ложки соли, свежая зелень – кинза.
Промити сочевицю двічі і замочіть на ніч. Вранці злити воду і помістіть сочевицю в каструлю, залити 4 склянками води. Доведіть до кипіння і варіть, поки сочевиця не стане м'якою. У розігріте на сковороді олію, додати насіння гірчиці, куміна і трохи асафетиди. Коли вони почнуть потріскувати, додайте, помішуючи, нарізаний часник і обсмажте його до слабо-коричневого кольору. Після додайте листя каррі, куркуму, кінзу і гарам масалу, швидко перемішайте і перемістіть цю суміш у суп. Посоліть і долийте воду, що залишилася, або стільки води, скільки потрібно для бажаної густоти. Варіть після закипання ще 3 хвилини. Можна додати порізану зелень. Подавати з рисом і чапаті
Приємного апетиту!