Назва «каррі» з'явилося завдяки британцям, які були впевнені, що саме листя цієї рослини присутні в індійській кухні. Ці кулінарні шедеври представляли собою гарячі і пряні страви з куркуми, бобових продуктів, м'яса і тушкованих овочів. З індійської мови слово «каррі» в перекладі означає «солодкі листочки німа». Це пов'язано з тим, що листя каррі зовні мають схожість з листям німа.
Листя каррі багаті ефірною олією, яка надає їм характерний смак і аромат. Вміст ефірної олії коливається від 0,5% до 2,5% в залежності від регіону вирощування.
Листя каррі містять багато поживних речовин, а також білки, вітамін А, мінерали, залізо, магній, марганець, фосфор.
Калорійність свіжого продукту складає всього 190 ккал на 100 г, калорійність сушених листя трохи більше. Аромат каррі збуджує апетит, що позитивно впливає на процес травлення. Народні цілителі рекомендують застосовувати листя цієї рослини для лікування цукрового діабету. Зовнішньо листки використовують при проблемах зі шкірою. Свіже листя застосовуються для догляду за чутливою шкірою, схильної до подразнень. Вони знімають лущення, покращують стан шкіри при екземі.
Листя каррі допомагають очистити організм від токсичних сполук, до того ж вони є чудовим антисептиком, володіють протизапальними властивостями.
Листя каррі додають при приготуванні перших і других страв, також їх додають у страви з овочів, закуски. Листя каррі мають пряний аромат, вони надають страві апетитний вигляд і гострий смак. Каррі листя прийнято додавати в гарячі страви, щоб поліпшити їх смакові якості. Листя каррі можна порівняти з лавровим листом, вони мають насичений аромат, який трохи схожий на запах анісу з цитрусовим відтінком.
Основні | |
---|---|
Виробник | Yours |
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Каррі |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Вага | 100 г |
Склад | 100% лист карри сухой целый |