Кошик
971 відгук
Інтернет-магазин Аюрведи Tabarishop
Графік роботи
  • Понеділок
    Вихідний
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380443907525
+380672198190
+380932476734
Інтернет - магазин аюрведи Таbarishop
менеджер компании
УкраїнаКиїв
tabarishop.сom.uaeldovgalyuk@gmail.com
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380443907525
+380672198190
+380932476734
Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр, фото 1
Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр, фото 2Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр, фото 3

Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр

85 грн.

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн.

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр
Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500грНемає в наявності
85 грн.
+380443907525
  • +380672198190
  • +380932476734
+380443907525
  • +380672198190
  • +380932476734
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики

Горох Чана Дав, Chana Dal Deepak, 500гр

Чана дав — різновид дрібного турецького горошка. Зерна чана дала жовтого кольору і круглі, більше, ніж маш . Використовується для приготування густого пюре. Можна змолоти на борошно, додати спеції, зробити рідке тісто і підсмажити за рецептом оладок або пападамов . Також в молотом вигляді використовується для приготування чатні (соусу), солодощів і закусок.

Далом називаються лущені сочевиця або горох, і таку ж назву носить суп, приготований з них. В Індії дав подають як приправу до основної страви або поливають ним рис. Дав з хлібом може також служити самостійною стравою.

Дав багатий залізом і вітамінами групи В, крім того, він є основним джерелом білка в ведичної системі живлення. Деякі сорти дала за вмістом білка не поступаються м'ясу, а окремі види навіть перевершують його. Коли дав вживається разом з іншими багатими білком продуктами: злаками, горіхами і молочними продуктами, — то засвоюваність білка організмом зростає. Так, наприклад, білок рису засвоюється на 60%, білок дала — на 65%, але при вживанні цих продуктів разом, засвоюваність білка зростає до 85%.

Рецепти

Джаганнатха Пурі Чанна Ки Дав (Солодкий дав)

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 4


Приблизно такий дав варять кожен день на 10.000 осіб у величезній кухні при храмі Джаганнатха в Джаганнатха-пурі (штат Орісса).

Інгредієнти:

• 1 чашка (200 г) чана дала (або звичайного гороху)

• 8 чашок (1,9 л) води 3 ч. л. солі

• 2 лаврових аркуша

• 5 помідорів середньої величини

• 1 ст. л. вершкового масла

• 2 ст. л. топленого або рослинного масла

• 12 ч. л. насіння кумина

• 1 ч. л. натертого свіжого імбиру (або 1/2 ч. л. меленого сухого імбиру)

• 1/2 ч. л. асафетиди

• 3 ст. л. натертого свіжого або 4 ст. л. сухого кокосового горіха

• 2 ст. л. цукру

• 2 ч. л. патоки

Замочіть дав на ніч, а вранці відкиньте на сито, щоб вода скла. Доведіть до кипіння воду з сіллю в каструлі з товстим дном, додайте в неї дав і лаврове листя. Варіть з напіввідкритою кришкою на середньому вогні 30-40 хв. Періодично знімайте піну. Потім перемішайте кілька разів і зменшіть вогонь.

Помідори промийте, наріжте кожен на 8 частин і покладіть в дав, додайте туди ж вершкове масло. Закрийте кришкою і залиште кипіти, поки ви готуєте масалу.

Нагрейте столовую ложку топленого или растительного масла в маленькой кастрюльке и поджарьте семена кумина (несколько секунд), затем добавьте туда натертый имбирь, асафетиду и тертый кокосовый орех. Жарьте еще 2 мин, постоянно помешивая. Теперь влейте масло и пряности в дал вместе с сахаром и патокой. Хорошо размешайте и дайте покипеть еще 5 мин. 

Рецепт: Чанна Райта (Турецкий горошек в йогурте) 

Время вымачивания: ночь 

Время приготовления: 45 мин - 1 час 

Количество порций: 4 


Чанна раита — дуже смачна страва, яке добре подавати на сніданок. Завдяки йогурту, доданого в кінці, горошок виходить як би залитим густим соусом. Ця страва добре поєднується з пурі і упмой або кичри.

Інгредієнти:

• 1 чашка (175 г) турецького горошка

• 1 1/2 ч. л. солі

• 4 ч. л. топленого масла

• 1 ч. л. гарам-масалов або меленого коріандру

• 1/4 ч. л. асафетиди

• 1/4 чашки (150 мл) йогурту

• 1/4 ч. л. меленого чорного перцю

Замочите горошек на ночь. Объем воды должен вдвое превышать объем горошка. Осушите и поместите в кастрюлю среднего размера. Налейте воды, чтобы над горошком был слой воды 7-8 см толщиной. Добавьте 1/2 ч. л. соли. Варите 10 мин, снимая пену. Закройте крышку и уменьшите огонь. Варите горошек, пока он не станет мягким. Время от времени проверяйте, достаточно ли в кастрюле воды. Если вся вода испарится, горошек может подгореть. Когда горошек готов, слейте воду.

Нагрійте топлене або рослинне масло в каструлі на середньому вогні. Додайте гарам-масалу і асафетіду і швидко перемішайте. Потім відразу ж додайте горошок. Смажте його 8-10 хв, постійно заважаючи ложкою. Коли він покриється коричневими цятками, зніміть каструлю з вогню, трохи остудіть, додайте йогурт і перемішайте. Приправте перцем і сіллю. Подавайте гарячим.

Основні
Виробник  Deepak
Країна виробникІндія
Термін придатності24 міс
Основные
УпаковкаПакет
Інформація для замовлення
  • Ціна: 85 грн.