600 ₴
Сприяє створенню оптимальних дієтичних умов у разі:
Склад і дія: Кожна капсула містить
Не містить генетично модифікованих організмів і хімічних консервантів, зроблено на основі лікарських рослин.
Поживна (харчова) цінність 100 г продукту: білків — 6,1 г; жирів — 0,6 г; вуглеводів — 43,6 г.
Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 221 ккал.
Форма випуску: желатинові капсули масою по 923,0 мг ± 7%, тридцять капсул No 30. (три блістери по 10 капсул)
Спосіб уживання: Дорослим по 1 капсулі 1 раз на день за 30 хвилин до їди або за рекомендацією лікаря.
Не перевищувати денну норму. Перед вживанням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Заходи безпеки:
Індивідуальна нестерпність компонентів, вагітність, період лактації в жінок. Цей продукт не призначений для діагностики, лікування або запобігання будь-яким хворобам, не треба використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не використовуйте після закінчення терміну придатності, зазначеного на пакованні, або у разі порушення цілісності паковання.
Дієтична добавка не є лікарським засобом.
Зверніть увагу, що всі рекомендації й коментарі мають інформативний характер і не мають використовуватися без консультацій з лікарями або фахівцями.
Самолікування може завдати шкоди вашому здоров'ю.
Умови зберігання: У сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, за температури від 5 °C до 30 °C і відносної вологості не більш ніж 80%.
Термін зберігання: 3 роки від дати виробництва. Номер партії та дата виробництва: вказано на пакованні.
Порушення травлення з погляду Аюрведи. Індійська нетрадиційна медицина Аюрведа визнана Всесвітньою організацією охорони здоров'я як ефективна система альтернативної або народної медицини.
Порушення шлунково-кишкового тракту (харчовина) є однією з найпоширеніших східних акцентів серед населення. Желудок — один з життєво важливих органів тіла (марма). Желудок не тільки зберігає їжу в процесі травлення, але й перетравлює її за допомогою своїх соків. У шлунку є дрібні залози, що виробляють шлунковий сік (пачака піта). Желачний сік розчиняє їжу на дрібніші молекули. У момент, коли їжа потрапляє в шлунок, його стінки починають скорочуватися й перемішувати їжу зі шлунковим соком, щоб її можна було перетравлювати.
Їжа, яку легко перетравлювати (лагу ахар) — молоко зниженої жирності, злаки або фрукти, — перетравлюється набагато швидше, ніж важча їжа (гуру ахар) — смажена, що містить велику кількість жиру.
Частково переварена їжа зі шлунка потрапляє в кишківник, а потім перетравлюється за допомогою жовчі, панкреатичного та кишкового соку, а також бактерій. Їжа розбивається на різні легкозасвоювані речовини, які життєво важливі для росту та розвитку, адже вони формують структурні елементи організму. Тільки після того, як їжа залишає кишковий тракт, завершується процес травлення й починається засвоєння.
В аюрведичній літературі розрізняється 13 типів ферментів. Їжа перетравлюється за допомогою травного ферменту. Цей процес призводить до виділення з їжі поживних речовин, які засвоюються в організмі та беруть участь у процесі створення тканин за допомогою внутрішньоклітинних ферментів.
Запор
Констипація (закреп) — затримка спорожнення кишківника та ускладнення дефекації. Частота спорожнення кишківника в здорових людей дуже відрізняється — від трьох разів на день до трьох разів на тиждень. Зазвичай, якщо кишківник не спорожняється більше, ніж три дні, вміст кишкового тракту може затвердити й людині буде важко випорожнюватися, водночас навіть може виникати біль. Іноді кал твердне і виходить із больовими відчуттями навіть за коротших проміжків між випорожненнями.
Згідно з Аюрведе, якщо стілець не відбувається щоранку, його не можна назвати нормальним. Якщо випорожнення неповне, у товстій кишці утворюється закреп.
В Аюрведі описується, що «нормальні випорожнення» мають певну консистенцію і твердість — це називається «правильний кал». У процесі травлення їжа проходить етап розщеплення кислотою, під час якого вона перебуває в тонкому кишківнику в напіврідкому стані. Просуваючись товстою кишенькою, ця переварена їжа (яка називається ахарія раса) всмоктується й відходи травлення залишаються в товстій кишці. Стілець стає сухим і твердим, кал виходить насилу і в невеликій кількості.
В аюрведичній літературі це захворювання описується як стан, що супроводжується такими симптомами:
Поки кількість травного ферменту збалансована, організм у здоровому стані. Захворювання — результат відхилення від цього стану. Дисбаланс травного ферменту (включно з ферментами шлунка та кишкового тракту) є причиною більшості відхилень у роботі шлунка, зокрема, брак апетиту та розлад травлення.
Згідно з Аюрведе, основними причинами порушення травлення є:
Раціон, частота прийомів їжі, сезонні зміни та емоційний стан впливають на травлення.
У традиційній медицині основними причинами диспепсії вважається переїдання, неправильне поєднання харчових продуктів, занадто швидке вживання їжі, а також не ретельне пережовування й недостатнє слиновиділення під час їди.
Крім переїдання, до причин зараховують важкість у шлунку, печінці, нирках і кишківнику. Коли їжа розкладається, шкідливі речовини з неї всмоктуються в кров і потім отруюють весь організм. Певні харчові продукти, які не відповідають нормам, приготовані, можуть викликати диспепсію. Це захворювання також викликає смажене, жирне й гостра їжа, часте куріння, алкоголь, закреп, безсоння, неправильне фізичне навантаження, негативні емоції — ревнощі, страх і злість.
Принципи раціонального харчування під час захворювання шлунково-кишкового тракту.
За ступенем поширеності хвороби печінки та захворювання шлунково-кишкового тракту займають одне з перших місць. Їх називають другою епідеією сучасності після серцево-судинних патологій. Печікові та шлунково-кишкові захворювання виникають на тлі переїдання, нераціонального харчування, зловживання алкоголем, цукрового діабету. З огляду на багатогранність основних функцій печінки (забезпечення токсинів, що надходять із їжею, участь у жировому обміні, синтез вітамінів тощо), важко переоцінити важливість правильного харчування для запобігання та лікування захворювань печінки. Так само, як і хвороб шлунково-кишкового тракту.
Основними вимогами до їжі є легко засвоюваність, поживність і гарні смакові якості, оскільки під час печінкових і шлунково-кишкових хвороб апетит, зазвичай, набагато знижений.
У раціоні мають бути продукти з високим вмістом рослинної клітковини, білка, мінералів і вітамінів.
Суворе обмеження стосується жирів, зокрема тваринного походження.
Також треба відмовитися від продуктів, які стимулюють виділення шлункового соку.
Продукти, не рекомендовані в разі порушення шлунково-кишкового тракту
Треба виключити продукти із сильними стимуляторами секреції підшлункової залози та шлунка, які містять органічні кислоти, екстрактивні речовини, ефірні олії, холестерин, щавлеву кислоту, а також пурини.
До них відносять:
Продукти, рекомендовані в разі порушення шлунково-кишкового тракту
Виробник сировини зареєстрований в:
Центральної дирекції медичного здоров'я
і сімейного добробуту, Утаракханд, Індія.
Відповідає міжнародним стандартам.
Країна походження сировини: Індія (India).
Внесені в базу даних, технічні умови України,
04725970, /006825/0 від 24.05.2017
Мінекономразвитія України. ТУ У 10.8-39622483-001:2015.
Звіт ГП «Науковий центр превентивної токсичнології, харчової та хімічної безпеки ім. акад. Л. І. Медведя МОЗ України»
№ 3/8А-1254-17-64251Е від 27.04.2017.
Виведення:
State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection
Держакова служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
ДСЕЕ – № 602-123-20-2/15274 від 18.05.2017.
Основні | |
---|---|
Виробник | AMMA |
Країна виробник | Індія |
Вага | 923 г |
Форма випуску | Капсули |
Кількість в упаковці | 30 шт. |
Упаковка | Пластикова банка |