А знаете ли Вы, что урад дал в 2 раза богаче белком мяса говядины?!
Урад дал имеет сладкий вкус, оказывает охлаждающий эффект, обладает влажными теплыми свойствами. Он успокаивает Вату и поэтому прекрасно подойдет для рациона людей вата-конституции.
Суп из урад дала выводит токсины, питает мышечную, костную и репродуктивные ткани. Он стимулирует лактацию и заряжает энергией все тело.
Продукты на 4 порции
Урад дав 2 склянки, вода-5 склянок для варіння урад дала, масло дхі 1 ст. ложка, гірчиця чорна насіння 1 чайна ложка, зіра 1 чайна ложка, листя каррі ( сухі або свіжі листя) 4 аркуша іл 1 ст. ложка кінза свіжа нарізана жменю або за смаком, часник 2 зубчики або перець кайенский 2 щіпки, асафетида 1 щіпка, куркума ¼ чайної ложки, сіль за смаком. За Вашим бажанням можна додати трохи нарізаної моркви та помідорів.
Ретельно промийте урад дав. Варіть його до м'якості у воді приблизно 30 хвилин, час від часу помішуючи. Розігрійте масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте насіння гірчиці, куміна і листя каррі і пасеруйте, поки не почнуть потріскувати. Тепер зменшіть вогонь до слабкого і додайте листя кінзи, часник або кайєнський перець і асафетіду, морква, помідори. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору. Влийте зварений урад дав спеції, потім додайте куркуму і сіль. Доведіть так кипіння і зніміть з вогню. Подавайте суп з урад дав на стіл з рисом і чапаті.
Приємного апетиту!