У цій фазі ви поступово повертаєтеся до нормального життя. Мета цієї фази — закріпити вже скинуті кілограми.
Тривалість фази — на кожен втрачений кілограм — 10 днів. Якщо ви втратили 5 кг, значить 50 днів фази Консолідація.
Додаються продукти:
- 2 скибочки цільнозернового хліба (50 г шматочок);
- 40 гр. твердого сиру в день (але уникайте сиру з цвіллю, м'якого сиру і сиру з козячого молока). Намагайтеся не перевищувати 40% жиру. Якщо ви знайшли сир за смаком 30%, тоді можете з'їсти 50 грам, 20% — 55 грамів і 10% — 60 гр.;
- 1 порція фруктів в день (уникайте бананів з високим вмістом цукру, винограду, вишень, черешень, інжиру). Ви можете з'їсти фрукт розміром з апельсин або яблуко, або ж невелику 200-грамову чашу ягід, або скибочка дині/кавуна;
- розширюється асортимент м'яса, кілька разів на тиждень ви можете включати в раціон необмежену кількість ягняти, смаженої свинини і бекон.
Також на фазі «закріплення» з'являються два дуже приємних нововведення — це порція крохмалистих і «свято душі», коли ви зможете дозволити собі будь-які продукти.
Розділіть кількість днів третьої фази навпіл. Протягом першої частини, ви будете мати право на одну порцію крохмаловмісних продуктів на тиждень і один бенкет, у другій частині – дві порції крохмалистих і два бенкету.
Наприклад, якщо ви тільки що втратили 10 кг , то ваша Консолідація повинна триватиме 100 днів. Розділіть ці 100 днів на дві рівні частини по 50 днів. 50 перших днів, ви будете мати право на один крохмалевмісний продукт і на одну святкову трапезу тиждень. 50 останніх днів сміливо споживайте 2 крохмаловмісних продукту і влаштовуйте собі 2 святкові трапези на тиждень.
Крохмалевмісні продукти
- Макаронні вироби ідеальні для цього етапу дієти. Цей продукт дуже рідко асоціюється з поняттям дієти. Хоча макарони – дуже ситний продукт. Ви можете з'їсти 220г (готового продукту), не додаючи олію. Заправте краще соусом зі свіжих помідорів з цибулею і спеціями або ж можете використовувати консервовані помідори. Також можете злегка присипати макарони тонким шаром сиру Пармезан.
- Кус-кус, полента, пшеничний булгур і цілісна пшениця також допускаються (200г).
- Сочевиця – інший підходящий в рамках цього етапу крохмалевмісний продукт, тому що він містить деякі повільні вуглеводи. Це дуже поживний продукт харчування і добре підходить для закріплення ваги. Порція не повинна перевищувати 220г.
- Інші бобові також заслуговують згадки і дозволяються в тих же пропорціях без додавання жиру. Квасоля, горох, нут в плані поживності є чудовими продуктами.
- Рис и картофель также можно употреблять на этом этапе, но только эпизодично. Порция не должна превышать 125г обычного вареного белого риса и 220г цельнозернового риса. Картофель (1-2 шт.)должен быть приготовлен не очищенным (в мундире) или завернутым в фольгу.
Праздничные трапезы
Есть несколько важных правил:
- никогда не берите добавку;
- не устраивайте 2 пира подряд;
- во время одной праздничной трапезы вы имеете право на одно первое блюдо, одно второе блюдо, десерт или аперитив/вино с кусочком сыра.
І головне правило, під час фази Консолідації ви повинні вибрати день, який назавжди — до кінця вашого життя, залишиться білковим вдень — така собі міні-Атака. Доктор рекомендує четвер. Цей день стане вашим страховим полісом проти повернення ваги.
Споживання вівсяних висівок збільшується до 2,5 ст. ложок в день.
Щоденна прогулянка на цій фазі не менше 25 хвилин в день.