Трифала (трипхала) - одна з найпопулярніших формул аюрведичної медицини. Комбінація амалаки, бібхітаки і харітаки являє собою унікальну збалансовану цілющу формулу, відновлює рівновагу Вати, Пітти, Капхи, м'яко очищує організм від токсинів, корисна для здоров'я очей, шкіри і травлення.
Трифала різних виробників може відрізнятися ступенем помолу (подрібнення), кольором і смаком (через клімат і місця зростання). Але результат у даного продукту єдиний. Просто деяким людям підходить той чи інший виробник, дозування, час і спосіб прийому (ранок / вечір, молоко / вода, з медом,
Гхі / без).
Трифала
Класична суміш трьох плодів: амалаки, бібхітаки і харітаки, взятих в однаковій пропорції. Засіб, який використовують для поліпшення травлення і роботи кішківника, очищення й омолодження організму.
Компоненти трифали:
🔸амалаки (головний компонент іншого відомого аюрведичного продукту - Чаванпраш) впливає на всі типи тканин і підсилює імунітет, діє як живильний тонік, омолоджує, має послаблюючу і кровоспинну дію, зміцнює зуби, сприяє росту волосся і нігтів, ефективний при випаданні волосся;
🔸бібхітаки діє на дихальну, травну, видільну і нервову системи, тонік для легенів, надає одночасно послаблюючу і в'яжучу дію, очищуючи кішківник і підвищуючи його тонус, ефективний при різного роду каменях і скупченні слизу в травному тракті, сечовивідних і дихальних шляхах;
🔸харітаки надає омолоджуючу дію на Вату, регулює Капху, покращує травлення, голос і зір, сприяє довголіттю.
Трифала гуггул
Це формула з додаванням перцю піппалі та гуггул. По суті, Трифала гуггул є абсолютно іншим препаратом від Трифала. Застосовується в Аюрведі при застоях кішківника, зайвій вазі, шкірних запаленнях, геморої. Підсилює харчовий вогонь. Ідеальна для застосування в зимовий час. Смола гуггул чудово очищує кров, є антиоксидантом, допомагає поліпшити кровообіг організму, також допомагає поліпшити водний баланс, вивести зайву рідину, знімає набряки, має незначну протипухлинну властивість.
Сподіваємося, що наша публікація була Вам корисна.
Будьте здорові!